Förhållningssätt på Mundekulla med anledning av Covid-19
För att minska risker och öka tryggheten för alla närvarande har vi enats om följande strategier:

Vi erbjuder aktiviteter där den som känner sig mest otrygg ska kunna känna sig trygg !

Sagt av deltagare

"Fantastikt bra Coronastrategi, Gemenskapen blev väldigt nära trots avstånden"
"Mycket bra, över förväntan. Tryggt och säkert genomtänkt"


Ankomst
Incheckningen sker med avstånd i receptionen
Sörj för god handhygien och tvätta händerna ofta, gärna direkt vid ankomst
Ta gärna med egen handsprit och munskydd samt egen vattenflaska om så önskas. Handsprit finns även i Mundekullas  offentliga utrymmen.
 
I lokaler

Vi placerar oss på avstånd från varandra. Vi är i stora lokaler och med plats för distansering samt god ventilation. En del aktiviteter i storgrupp sker utomhus
 
Måltider och boende

Vid måltider placerar vi ut oss i matsalen på ett sätt som respekterar avstånd och vid större grupper har vi två matsalar. Det är möjligt att äta i utomhus i tält eller under bar himmel. Vid många aktiviteter har vi tystnad i början vi måltiden för att skapa mer lugn i händels av köbildning. 
 
Umgänge

Respektera avstånden, det är lätt hänt att vi känner att vi ska vara tillitsfulla och kanske kramas men just nu är det tryggare för alla att vi inte gör det, men hälsa gärna på varandra på något annat trevligt sätt. Kommer du med en vän/partner så kan ni ju välja att inte ha avstånd om ni båda vill det.
 
Vid ev sjukdom
Om du har symtom stannar du hemma. I det fall någon skulle utveckla sjukdomssymtom under vistelsen på Mundekulla finns det tillgång till rum för avskildhet tills personen kan transporteras till vård. För att tänka igenom alla led så skulle vi vilja be dig att undersöka möjligheter för dig att få transport hem om du skulle utveckla symtom. Undersök om det finns en anhörig, närstående, vän eller annan person som kan ha beredskap och hämta dig med bil/transport till din hemkommun om det skulle bli nödvändigt, eller om du har en försäkring som täcker transport.
 
Riskgrupp
Om du ingår i en riskgrupp för Covid 19 vill vi att du överväger att delta. 
 
Resan
Vi vill gärna att du som har möjlighet reser hit med bil just nu. Om du reser med tåg behöver du enligt direktiven ha en biljett med platsbokning. Behövs taxi från stationen i Emmaboda så förboka i god tid hos Taxi Emma, senast två dagar innan avresa. Tel 0471-10100

Bokningsregler
Våra ordinarie avbokningsregler på våra egna events gäller.  (Se resp bokningsregler för externa events på resp sida)

Reservation
Våra egna kurser blir av under förutsättning att vi inte av någon anledning behöver ställa in. Om så, mot förmodan skulle vara fallet, meddelas detta senast en månad innan kursen och deltagaravgiften återbetalas. Ingen reseersättning utgår.
 
Vårt utbud
Vi erbjuder en mängd spännande, upplevelsebaserade, inspirerande och glädjefyllda kurser med kunniga och erfarna ledare. En del av dessa aktiviteter arrangeras av Mundekulla och en del av kursledare som hyr Mundekulla (Extern arrangör) och erbjuder sin kurs på Mundekulla. Därmed varierar boknings-förfarandet från grupp till grupp, vilket framgår när du klickar på respektive kurs i vårt kalendarium.

Förlägg din kurs, retreat eller festival i Mundekulla
Vi har närmare 25 års erfarenhet av att arrangera och genomföra events. Hör av dig till info@mundekulla.se om du vill förlägga ditt event hos oss
-Bli en av våra partners och arrangera din kurs, retreat eller festival Läs mer 
-Om du vill förlägga din konferens hos oss är du välkommen att läsa mer på www.ekokonferens.se 

Sagt av deltagare angående Mundekullas Coronastrategi

"Tryggt och säkert genomtänkt. Bra med möjlighet att sprita händerna på flera olika ställen"

"Bra med shackrutat golv med en ruta/person i samlingslokalen"

"100 % positivt - gav trygghet" 

"Den var imponerande genom-tänkt och stringent. Gav trygghet"

"​​​​​​Kändes tryggt och omtänksamt""Fantastikt bra, Gemenskapen blev väldigt nära trots avstånden"

"Mycket bra, över förväntan"

Lyssna till en deltagare ang vår Corona strategi

Om Mundekullas Corona strategi gällande maten