Ställplats - Mundekulla vildmarksby

Bakgrund
Ställplats Mundekulla vildmarksby har kommit till som ett sätt att erbjuda männiksor möjlighet att vistas i den vackra skogen som omgärdar Mundekulla Retreatcenter. 

Plats: Ställplats Mundekulla vildmarksby
Avstånd från Mundekulla Retreatcenter: 1 km 
Antal husbilar: 8 st utan tillgång till el
Kostnad: 150:/dygn (ingen förbokning)

Ställplats Mundekulla vildmarksby är en separat verksamhet från Mundekulla Retreatcenter.
Om du ska delta på en aktivitet på Mundekulla Retreatcenter checkar du i in i receptionen i vanlig ordning, men för dig som vill bo några nätter i din husbil på ställplatsen så följer du vägskyltningen till vildmarksbyn.


Där endast naturens ljud gör sig hörda
Ställplatsen är obemannad och ligger 1 km in i Mundekullaskogen i anslutning till vildmarkssjön. Platsen erbjuder rekreation, fiske, vandring, cykling och vila där endast naturens ljud gör sig hörda. Här finns även en grillplats, hölada, badflotte och vildmarkstugor. Hundar är välkomna. Vi har ingen möjlighet att ta emot sopor och latrin men det finns information på plats var du kan vända dig för detta. Ställplatsen har ingen el, rinnande vatten eller toalett. 
Betalning (150:- per natt) sker via swish eller bankkonto innan avfärd

Biologisk mångfald i Mundekullaskogen
Infarten till vildmarksbyn går via Mindfulnessgarden där vi planterat ett 20 tal olika sorters lövträd. Vägen fortsätter vidare utmed en vacker slingrande grusväg genom den vackra Mundekullaskogen och du passerar bl.a. den 120-åriga gammelskogen och vacker tallskog innan du kommer fram till den rofyllda platsen i skogen. Vildmarksbyn har bl.a. kommit till som ett sätt generera intäkter från skgoen på andra sätt än avverkning där vi driver flera olika projekt för att skapa ökad biologisk mångfald. Vi har även skapat 4 olika vandringsstigar i olika riktningar som har sin utgångspunkt i vildmarksbyn och blott en km bort finns en båt som kan nyttjas i sjön Löften där även Vilhelm Mobergs Utvandrarled (10 mil) passerar för gång, bil och cykel. Vilhelm Mobergs födelsehem Moshult ligger 6 km bort utmed en vacker slingrande skogsstig. Många av de platserna som belyses i hans diktning finns på gång och cykelavstånd i olika riktningar. 
 

Stälplatser runt Vildmarkssjön anlades i juni 2021

En bad- och viloflotte läggs i sjön